Kinderkoor Drieklank

De Drieklank

Het kinderkoor in Uden

Kinderkoor De Drieklank

is ontstaan uit de samenvoeging van 3 kinderkoren van de Pius X/Heilige Geest kerk, de Pauluskerk en de Petruskerk. We hebben een bestuur van 8 personen, waarbij de taken goed verdeeld zijn. Jacques Tichelaar is dirigent en pianist van het koor, Corina Driessen is voorzitter en regelt samen met Jacques het muzikale gedeelte. Marijona van Hulten is secretaris en penningmeester, zij is onze duizendpoot wat betreft email rondsturen en zaken regelen voor de kinderen. Marijona, Thea Driessen en Daniƫlle van den Heuvel zorgen tijdens de repetities, maar ook daarbuiten voor alle randzaken en activiteiten die met het koor te maken hebben. We hebben een eigen tekstgroep, Tinie Bekkers, Patricia van de Burgt, John Vogels en Daniƫlle van den Heuvel die de gezins- vieringen voorbereidt en uitwerkt, daarnaast organiseren en helpen zij ook mee met de andere activiteiten rondom het koor.

We zijn een enthousiast kinderkoor. Op dit moment zijn er 13 leden, wij zouden graag nieuwe leden verwelkomen. Zodra kinderen een beetje kunnen lezen, kunnen ze al mee repeteren met het kinderkoor. Vanaf groep 3 of 4 kunnen kinderen lekker mee komen zingen. De repetities zijn op woensdagavond van 18:45u tot 19:30u in het parochiecentrum, schuin tegenover de Petruskerk. Als kinderen graag een keer mee willen repeteren zijn ze van harte welkom! Tijdens de repetities is er ook aandacht voor warming up en zangtechniek. We oefenen toonhoogtes, meerstemmig zingen. Elk kind krijgt de mogelijkheid om een keer solo te zingen tijdens een repetitie, dit gaat gepaard met luisteren naar elkaar en respect voor elkaar. De liedjes zijn vrolijk en eigentijds, maar we zingen ook vaste gezangen. Niet alle liedjes zijn met een religieuze inslag, we zingen ook andere liedjes. We hebben elk najaar een vriendjes- en vriendinnetjesrepetitie, in Sinterklaastijd maken we ook tijd vrij voor Sinterklaasliedjes en is er een speciale repetitie. De repetities voor Kerstmis wordt er druk geoefend, onder andere omdat er veel solostukjes inzitten, wat voor veel kinderen een beetje spannend is. Op het einde van het seizoen is er ter afsluiting altijd een gezamenlijk uitje, super super leuk! Zo leren de kinderen elkaar ook op een andere manier kennen.

Wij kennen geen contributie, wij vragen alleen een kleine bijdrage voor het uitje op het einde van het seizoen. In de schoolvakanties repeteren we niet. In de week van de avondvierdaagse ook niet.

Wij zingen meestal 1x per maand in de Petruskerk in Uden tijdens een gezinsviering, dit kan op zaterdagavond om 18:30u zijn, maar het kan ook op zondagochtend 10:30u zijn. We zingen ook met Kerstmis, Palmpasen, Pasen (soms samen met Deux Bornes). Daarnaast zingen we bijvoorbeeld een communieviering of het voorstellen van de communicanten of een viering die daarmee samenhangt, we gaan ook wel eens ergens anders zingen, zoals bijvoorbeeld in de kerk in Zeeland, Schaijk of Boekel. Ook hebben we in het ziekenhuis, het religieus museum, het bejaardentehuis en op Hemelrijk gezongen.

Voor meer informatie kun je een email sturen naar: corina_driessen@hotmail.com