Rondleidingen Sint Petruskerk Uden.

De Petruskerk in Uden is een beschermd monument van de hand van architect Carl Weber én bezit een uniek kunstwerk in glas en lood van Theo Mols.

Ervaren rondleiders vertellen je er alles over in twee rondleidingen:

De algemene rondleiding

Zaterdag 21 september 2024 van 14.30-16.00u.
U kunt zich aanmelden tot uiterlijk do 19 september 12.00u

  • De rondleiding over de glas in loodramen
    Zaterdag 28 september 2024 van 14.30-16.00u.
    U kunt zich aanmelden tot uiterlijk do 26 september 12.00u

Aanmelding voor de rondleiding(en) kan via

Kosten incl. boekje per rondleiding € 7,50 p.p. Kinderen gratis.
Ook kan men bij het Parochie Centrum rondleidingen aanvragen buiten de genoemde datums. N.b.: Bij uitvaarten vervallen de rondleidingen.

EEN UNIEK JUBILEUM FEESTELIJK GEVIERD!

Zondag 1 september was in Zeeland een unieke en historische dag. In een feestelijke Eucharistieviering, waarin de Albasten Jubilaris Pater Jan van Zeeland als hoofdcelebrant voorging, samen met missionaris Pater Jinu (omgekeerde missie!) diaken Mari en ondergetekende, met medewerking van het Ceciliakoor en het Jacobus Gilde, was het zeker een unieke en mooie viering. De kerk zag er tip top uit, met de Geel Witte Banen, mooie bloemen en zoals altijd; keurig gepoetst. Aansluitend was er een feestelijk samen zijn in het Dorpshuis, ook daar goed verzorgd door onze trouwe koffie en thee schenk-groep. Kortom, we hebben samen dit unieke jubileum gevierd! Hartelijk dank voor allen die hieraan hebben meegewerkt! Een jubileum; zo oud (100 levensjaren en 75 jaar priester), zo nieuw en zo mooi sámen gevierd!

Pastoor John van de Laar.