De hemel begint thuis


Er waren eens twee monniken. Ze hadden allebei in een heel oud boek gelezen dat aan het eind van de wereld een plek te vinden zou zijn, waar hemel en aarde tezamen kwamen. Ze
besloten die plaats te zoeken en niet terug te keren, voordat ze hem gevonden hadden. Ze liepen de hele wereld door, overwonnen ontelbare gevaren, doorstonden alle ontberingen
die zo’n tocht door de wereld maar kan opleveren en leden onder alle mogelijke verleidingen die mensen van hun doel kunnen afhouden. Er zou daar een deur zijn, zo stond in het boek, waarop ze maar behoefden te kloppen om bij God te komen. Eindelijk
vonden ze wat ze zochten. Ze klopten op de deur. Met bevend hart zagen ze, hoe hij openging. Toen ze naar binnen liepen, bleken ze thuis in hun kloostercel te staan. Toen begrepen ze dat de plek, waar hemel en aarde elkaar ontmoeten, in de wereld is, op de plek die je van God gegeven is…

Openluchtviering Mariakapel Achter Oventje

Op zaterdag 7 september zal er om 18.30u een Openluchtviering worden gehouden bij de Mariakapel op het Achter Oventje, de kapel bestaat 20 jaar! We vieren de H. Eucharistie ter ere van Maria. U bent van harte welkom!

De openluchtviering 15 augustus jongstleden

Zo oud, zo nieuw, zo mooi! Zo oud, bijzonder is het om te vieren op de plaats waar eens de Petrus kerk stond, voor onze huidige Sint Petrus kerk. Zo nieuw, alle inzet om in de buitenlucht een complete “kerk” vorm te geven. Het heeft veel inzet gevraagd van onze trouwe vrijwilligers! Klaarzetten van alle stoelen, het altaar, de misspullen en gewaden vanuit de Petrus kerk, het goede geluid. En de gemeente Maashorst, veel dank voor het in orde maken van het terrein! Zo mooi, alle inzet van de koster, koor, acolieten, collectanten, lector, het Jacobusgilde uit Zeeland, de Sluiszangers uit Macharen en omgeving voor de nazit, de zorg voor de catering met alle sponsoring. Zo mooi, alle inzet door alle werkers onder de bezielende leiding van Niels Swinkels en Corné Timmers, het organisatieteam!

Zo oud, zo nieuw, zo mooi, het feest van Maria gaat altijd door! Allemaal: heel veel dank! Pastoor John van de Laar.

Zijpoort begraafplaats Zeeland gesloten

Op aandringen van de verzekering zal de poort naar het kerkhof aan de Rector van Gerwenstraat in Zeeland gesloten blijven! Dit omdat inbrekers dit al 2 maal als toegang/vluchtweg gebruikt hebben. De poort aan de voorzijde blijft overdag geopend en gaat  s’avonds dicht.

Hoogfeest Maria Ten Hemel Opneming


We vieren het hoogfeest van Maria Ten Hemel Opneming
op donderdag 15 augustus met een openluchtmis om 19.00u
nabij het oorlogskerkhof in Uden. (Bij onverhoopt slecht
weer is de viering in de Petrus kerk) Het Interval Pius X met
versterking van Deux Bornes luisteren deze viering op.
Het Sint Jacobus Gilde uit Zeeland luistert de viering op
met Gilde Eer.
Nadien is er koffie/thee en krentenbrood, en tijdens de nazit
wordt er gezongen door het koor de Sluiszangers uit
Macharen en omgeving.
U bent van harte welkom!

Kleine Sint Agathakerk klaar voor gebruik.

Na twee jaar breken, timmeren, metselen, aanpassingen aan het priesterkoor en opbergruimten, is de nieuwe gebedsruimte zo goed als klaar voor gebruik. Enkele werkzaamheden moeten nog gerealiseerd worden zoals het ophangen van het scheidingsgordijn welk waarschijnlijk in de maand oktober zal gebeuren. Verlichting en geluidsinstallatie moeten nog aangepast worden.

Het altaar, meubels en het Mariabeeld van de Sint Petruskapel hebben in de kleine Sint Agathakerk hun functie teruggekregen. Tachtig nieuwe stoelen zijn aangeschaft waarvan er 60 zijn opgesteld en 20 als reserve achter de hand worden gehouden.  Het orgel uit het Luciazaaltje is geplaatst. Wanneer hier voor de eerste keer een viering zal zijn is nog onbekend, maar waarschijnlijk nog in de vakantietijd. De kleine Sint Agathakerk is ook geschikt voor een uitvaart voor een klein gezelschap of een uitvaart in besloten kring (max. 80 personen). De ingang van de kleine Sint Agathakerk is aan de Burgtstraat, dus aan de achterzijde van de Sint Agathakerk en is rolstoelvriendelijk.

Parochiebedevaart naar O.L.Vrouw van Handel.

Op zondag 8 september 2024 zal weer de jaarlijkse bedevaart vanuit de parochie Sint Petrus naar Onze Lieve Vrouw van Handel gehouden worden. Deze bedevaart is altijd rond de feestdag van Maria Geboorte op 8 september, dus dit jaar op de feestdag zelf.

De H. Mis, aanvang 11.00u, zal plaatsvinden in het prachtige processiepark achter de kerk. Het gilde Sint Agatha uit Boekel en het gilde Sint Barbara en Sint Lucia uit Uden zullen het geheel met Gilde-eer opluisteren. Helaas is het gilde Sint Jacobus uit Zeeland verhinderd i.v.m. andere verplichtingen. Het mannenkoor Sint Agatha uit Boekel zal de H.Mis muzikaal verzorgen. (bij slecht weer is de H.Mis in de parochiekerk)

Alle parochianen, van alle kernen, zijn van harte uitgenodigd om op zondag 8 september deel te nemen aan deze pelgrimstocht naar Onze Lieve Vrouw van Handel.

Albasten jubileum pater Jan van Zeeland

Op zondag 1 september, tijdens de Eucharistieviering van 9.00u in de Sint Jacobus kerk in Zeeland, wordt het Albasten, dat is het 75 jarig priesterjubileum gevierd van de 100 jarige pater Jan van Zeeland, SVD. (De eigenlijke dag van de wijding is op 28 augustus).  Aansluitend aan deze viering is er gelegenheid de Jubilaris te feliciteren in het Dorpshuis, schuin tegenover de kerk. Deze receptie wordt aangeboden door het parochiebestuur.